Zagorská kyselá polévka

Zagorska kisela juha

Charvátsko

Ingredience:

500 g brambor
 30 g sušených hub
100 g uzeného vepřového bůčku
1 lžíce sádla
1 menší cibule
1 dl kysané smetany
1 lžička mouky
1 lžička sekané petrželové natě
1 bobkový list
 mletý pepř
 sladká mletá paprika
 sůl
 troška octa
1 l vody

Příprava:

1) Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na sádle, přidáme namočené houby a bůček nakrájený na kostičky a chvíli podusíme. 

2) Pak opepříme, opaprikujeme a zaprášíme moukou, promícháme, lehce osmahneme, zalijeme studenou vodou a osolíme. 

3) Brambory nakrájíme na kostičky a přidáme do polévky, jakmile se začne vařit.

4) Přihodíme bobkový list. 

5) Když jsou brambory uvařené, okyselíme octem a těsně před podáváním vmícháme smetanu a sekanou petrželku.

 

Vytvořeno službou Webnode