Rybářská polévka

Alaska čorka

Srbsko

Ingredience:

1 kg drobných sladkovodních ryb
 2 cibule
 1 bobkový list
 svazeček petrželové a celerové natě,
1 lžička bílého pepře
 1 zelená paprika
 sůl
 2 žloutky
 1 lžíce vinného octa
 4 krajíčky veky

Příprava:

1) Ryby očistíme a příčně překrájíme, naskládáme do hrnce a pokryjeme na kolečka nakrájenou cibulí. 

2) Přidáme petrželovou a celerovou nať, bobkový list, pepř, nakrájenou zelenou papriku, osolíme. 

3) Zalijeme studenou vodou, aby všechno bylo zakryté, a vaříme doměkka. 

4) V míse, v níž budeme polévku podávat, rozmícháme žloutky s vinným octem a lžící vychlazené polévky.

5) Na plotně nebo grilu opečeme krajíčky veky. 

6) Uvařenou polévku přecedíme a nalijeme na rozmíchané žloutky. 

7) Každý si do ohřátého talíře vloží krajíček veky a přelije jej horkou polévkou. 

8) Rybí mas a zeleninu podáváme zvlášť.

 

Vytvořeno službou Webnode