Hustá polévka po přímořsku

Gosta juha po primasko

Slovinské přímoří

Ingredience:

1 uzená klobása
 300 g fazolí
 500 g brambor
 100 g těstovin
 svazeček petrželové natě
1 lžíce rajčatového protlaku
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
voda
 sůl

Příprava:

1) Fazole namočíme den předem a pak je v téže vodě uvaříme do poloměkka.

2) K fazolím přidáme nakrájenou klobásu, utřený česnek a petrželku. 

3) Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme zvlášť ve slané vodě.

4) Uvařené i s vodou přidáme k fazolím.

5) Zvlášť uvaříme také těstoviny a rovněž je přidáme k fazolím a bramborám. 

6) Polévku ochutíme rajčatovým protlakem, dosolíme, přilijeme olej a necháme ještě rychle přejít varem.

 

Vytvořeno službou Webnode