Hovězí polévka

Govedja juha

Dalmácie

Ingredience:

600 g předního hovězího masa
 1 l vody
 1 morková kost
sůl
několik zrnek pepře
1 mrkev
 1 petržel
půl malého celeru
 1 rajče
1 cibule
1 – 2 brambory
 těstoviny

Příprava:

1) Maso zalijeme vlažnou vodou a přistavíme na plotnu.

2) Jakmile se začne vařit, osolíme, přidáme pepř, zeleninu a cibuli, kterou jen opláchnutou a neloupanou nejprve lehce opálíme nad plamenem. 

3) Asi 20 minut před koncem varu přidáme překrájené brambory.

4) Když je maso uvařené doměkka, zalijeme polévku trochu studené vody, aby se pročistila.

5) Polévku přecedíme, maso a zeleninu nakrájíme a do polévky zavaříme těstoviny. 

6) Cibuli odstraníme, případně jen zbavíme ožehlé slupky a vnitřek nakrájíme na drobno a vrátíme do polévky.

 

Vytvořeno službou Webnode