Polévka z uzeného masa s drobenkou

Juha iz prekajenega mesa z močnikom

Slovinsko

Ingredience:

500 g uzeného masa
 200 g polévkové zeleniny
 150 g mouky
1 vejce
sůl
petrželová nať

Příprava:

1) Uzené maso dáme vařit do 2 litrů vody. 

2) Bylo-li maso hodně slané, po 10 minutách vodu slijeme, nalijeme novou a přidáme polévkovou zeleninu. 

3) Z mouky a vejce připravíme drobenku: do mouky vyklepneme vajíčko, promícháme vidličkou, až vzniknou hrudky, pak je mezi dlaněmi rozdrobíme (nebo tužší těsto nastrouháme). 

4) Chceme-li mít polévku čistou, prosejeme zbylou mouku. 

5) Polovinu drobení lehce opečeme na másle nebo sádle a spolu s druhou polovinou zavaříme do polévky.

6) Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať.

 

Vytvořeno službou Webnode