Rajčatová polévka ostrovní

Otočka juha od rajčica

Dalmácie

Ingredience:

8 velkých zralých rajčat
 2 cibule
3 – 4 stroužky česneku
 sůl
 mletý bílý pepř
 špetka mateřídoušky (nebo tymiánu)
 svazeček petrželové a celerové natě
 1 l hovězího nebo jehněčího vývaru
 starší bílá veka
 olej
Příprava:
 

1) Cibuli a 2 stroužky česneku nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. 

2) Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme, zbavíme semínek, nakrájíme na kostičky a přidáme na olej k cibuli. 

3) Dusíme. 

4) Když se rajčata rozpadnou, zalijeme je vývarem, přidáme nať a mateřídoušku, povaříme 15 minut, osolíme, opepříme. 

5) Mezitím si nakrájíme veku na kostičky, osmahneme je na oleji, potřeme zbylým česnekem a podáváme jako vložku do polévky.

 
Vytvořeno službou Webnode