Jota

Istrie

Ingredience:

120 g fazolí

300 g kysaného zelí

 200 g brambor

 500 g uzených vepřových žebírek

 100 g uzeného bůčku

20 g česneku

 svazeček petrželové natě

2 bobkové listy

 sůl

 pepř

Příprava:

1) Fazole namočíme přes noc do vody a pak je vaříme v téže vodě do změknutí.
2) Zvlášť vaříme kysané zelí a také uzená žebírka. 
3) Když jsou fazole a zelí napůl měkké, scedíme je a vaříme dál spolu s žebírky. 
4) Přidáme hned také bobkový list, pepř a podle potřeby sůl a rovněž pešt, který jsme připravili

z nasekaného uzeného bůčku, česneku a petrželové natě. 

5) Před dokončením přidáme na kostičky nakrájené brambory a dovaříme. 

6) Žebírka vyjmeme a podáváme na zvláštním talíři.

 

Vytvořeno službou Webnode