Domácí kyselá polévka ze zvěřiny

Domaca kisela juha od divljači

Charvátsko

Ingredience:

500 g odřezků a drůbků z bažanta
 divoké kachny nebo husy
 1 cibule
 1 lžíce sádla
 1 lžíce mouky
2 lžíce kysané smetany
 1 lžička octa
 1 bobkový list
 špetka pepře
 sůl
 2 l vody

Noky: 

3 lžíce mouky, 

1 vejce

Příprava:

1) Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle do zlatova.
2) Přidáme drobně nakrájené drůbky a odřezky a několik minut je podusíme. 
3) Pak maso osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a osmahneme. 
4) Promícháme, přilijeme studenou vodu, vhodíme bobkový list a vaříme doměkka. 
5) Jakmile je maso takřka hotové, zavaříme noky, ke konci varu polévku okyselíme octem a těsně před podáváním vmícháme smetanu.

 

Vytvořeno službou Webnode