Istrijská polévka

Istarska maneštra

Istrie

Ingredience:

260 g fazolí
400 g brambor
120 g uzeného bůčku
 kost od pršutu (nebo šunky)
 50 g rajčatového protlaku
 stroužek česneku
petrželová nebo celerová nať
1 bobkový list
lžička soli
 špetka pepře
1 cibule

Příprava:

1) Fazole den předem namočíme, pak je krátce povaříme ve vodě, v níž byly namočeny, vodu scedíme a fazole opláchneme. 

2) Kost od prštutu podle potřeby přesekneme a dáme vařit společně s fazolemi, drobně pokrájenou cibulí, pepřem a bobkovým listem.

3) Z nasekaného uzeného bůčku, česneku a natě vytvoříme „pešt“ a přidáme k fazolím.

4) Když maso odpadá od kosti a fazole změknou, vyjmeme kost, maso z ní nakrájíme na kousky a vrátíme zpátky do hrnce. 

5) Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, rajčatový protlak a podle potřeby dosolíme.

6) Podáváme s chlebem jako samostatné jídlo.

 

Vytvořeno službou Webnode