Knedlíčková polévka

Tutmač čorba, halaci čorba

Bosna a Hercegovina

Ingredience:

1,5 l hovězího vývaru
150 g mletého masa
 80 g přepuštěného másla
hladká mouka
 sůl
 mletý pepř
 1 stroužek česneku
1 vejce
 50 g těstovin (flíčků)
petrželová nať

Příprava:

1) Maso osolíme, vytvoříme z něho malé knedlíčky, obalíme je v mouce a osmažíme na přepuštěném másle.

2) Vhodíme je do vývaru a vaříme asi ½ hodiny. 

3) Ke konci zaváříme těstoviny, přidáme nasekaný česnek, opepříme, a když je vše měkké, rozšleháme vejce, vlijeme je do polévky, rozmícháme a necháme přejít varem. 

4) Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.

 

Vytvořeno službou Webnode