Slavonská bramborová polévka

Slavonska krumpirova juha

Slavonie

Ingredience:

500 g brambor
100 g slaniny
1 dl kysané smetany
1 malá cibule
1 lžíce sádla
2 lžíce mouky
špetka sladké papriky
½ lžičky octa
 sůl

Příprava:

1) Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme studenou osolenou vodou, přidáme celou cibuli a vaříme. 

2) Mezitím nakrájíme na kostičky slaninu, trochu ji rozškvaříme a přidáme k bramborám. 

3) Ze sádla a mouky usmažíme jíšku, rozvaříme ji a zavaříme do polévky.

4) Přidáme papriku a nakonec, když už jsou brambory uvařené, vmícháme smetanu a ocet. 

5) Před podáváním vyjmeme cibuli.

 

Vytvořeno službou Webnode