Zelená polévka z růžičkové kapusty

Zelena maestra

Charvátsko (Dubrovník)

Ingredience:

500 g růžičkové kapusty
350 g uzeného vepřového masa
100 g uzeného skopového masa
 250 g brambor
 sůl
 mletý pepř
 2 lžíce olivového oleje
 pešt z 50 g uzeného bůčku
 4 stroužků česneku a svazečku petrželové natě

Příprava:

1) Růžičky kapusty očistíme, zbavíme ovadlých lístků, opereme, vložíme do vařící vody a uvaříme do poloměkka. 

2) Obojí uzené maso uvaříme zvlášť. 

3) Do vývaru z uzeného masa dáme na kostičky nakrájené brambory, a když jsou napůl uvařené, přisypeme k nim kapustičky a přidáme pešt připravený z nadrobno nasekaného bůčku, česneku a petrželky. 

4) Opepříme. 

5) Do hotové polévky vmícháme olej a vrátíme maso nakrájené na kousky (anebo je podáváme zvlášť).

 

Vytvořeno službou Webnode