Telecí kyselá polévka

Telečja kisla juha

Slovinsko

Ingredience:

½ telecí hlav
 200 g kořenové zeleniny
2 lžíce sádla
 1 lžíce mouky
1 dl bílého vína
 2 vejce
 2 housky nebo kus veky
 2 ½ vody
 bobkový list
 mletý pepř
sůl
Příprava: 

1) Telecí hlavu dáme vařit spolu s polévkovou zeleninou a bobkovým listem. 

2) Osolíme a opepříme. 

3) Uvařené maso obereme a nakrájíme. 

4) Polévku přecedíme a zahustíme světlou jíškou z mouky a sádla. 

5) Okyselíme vínem. 

6) Housky nakrájíme na kostičky, necháme trochu oschnout v teplé troubě, zalijeme je ušlehanými vejci a na okamžik vrátíme do trouby. 

7) Podáváme jako vložku do polévky.

 

Vytvořeno službou Webnode