Polévka z láku z kysaného zelí

Čorba od rasola

Srbsko

Ingredience:

1 l láku z kysaného zelí
5 dl hovězího vývaru (masox)
2 cibule
20 g sádla
1 lžíce polohrubé mouky
špetka sladké mleté papriky
2 žloutky
2 lžíce kysané smetany
 sůl

Příprava:

1) Lák procedíme a vaříme asi půl hodiny. 

2) Tvořící se pěnu sebereme. 

3) Na pánvičce zahřejeme sádlo, přidáme drobně nasekanou cibuli a mouku, usmažíme světlejší jíšku, přidáme papriku, znovu opatrně osmahneme, zředíme trochou studeného láku, promícháme, vlijeme do uvařeného láku a přidáme hovězí vývar. 

4) Podle potřeby dosolíme a asi půl hodiny provaříme. 

5) Do polévky můžeme zavařit rýži, nudle, noky, ale také párky nakrájené na kolečka. 

6) Před podáváním vmícháme do polévky, už odstavené z ohně, žloutky rozkvedlané se smetanou.

 

Vytvořeno službou Webnode